Véronique Konings

Het idee en de teksten van tentoonstelling en boek zijn van Véronique Konings (Utrecht, 1961). Zij startte hiermee als medewerker Educatie & Interpretatie in het Centraal Museum. In september 2022 verscheen bij uitgeverij Lente haar boek Vrouwen die muren afbreken; 22 opbouwende verhalen. Véronique treedt op met Vertellingen, waarin ze het publiek meeneemt in het ontstaan en de inspiratiebron van haar project en drie verhalen uit haar boek vertelt. Een nagesprek is mogelijk.

Na de acteursopleiding aan de Toneelschool in Arnhem werkte Véronique als acteur en maker mee aan vele theatervoorstellingen. Van 2000 tot 2020 realiseerde ze als medewerker Educatie & Interpretatie in Centraal Museum Utrecht workshops en tentoonstellingen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, hands-on Werkplaatsen voor bezoekers van alle leeftijden en projecten op het gebied van educatie en publieksparticipatie.

Sinds 2021 is ze als zelfstandig schrijver en onderzoeker werkzaam op het gebied van kunst, cultuur en welzijn.

© Herman de Kuijer

Ilvy Njiokiktjien

De foto’s van tentoonstelling en boek zijn gemaakt door Ilvy Njiokiktjien (Utrecht, 1984). Zij is onafhankelijk fotojournalist en multimediamaker en focust op hedendaagse sociale onderwerpen, met name in Afrika.

Ze is lid van het prestigieuze fotoagentschap VII Photo Agency en ambassadeur van Canon. Njiokiktjien heeft verschillende grote fotografieprijzen gewonnen, waaronder twee awards bij World Press Photo. Ze werd in 2013 benoemd tot eerste Fotograaf des Vaderlands en won in 2014 als eerste vrouwelijke fotograaf de Zilveren Camera.

www.ilvynjiokiktjien.com

Vrouwen die muren afbreken - Ilvy Njiokiktjien

© Freek van den Bergh