Het boek

Intens luisteren met open blik en open hart, was wat Véronique Konings deed toen ze de tien vrouwen interviewde. Hierdoor ontstond een intimiteit die terug te voelen is in de teksten en foto’s.

“Elk van de tien vrouwen ontroert en raakt me op haar eigen manier. Er spreekt zoveel eerlijkheid uit en het vraagt zoveel moed om te durven zijn wie je bent, daarvoor te gaan staan en te strijden voor je idealen. Dit vervult me met diep respect. Deze verhalen moeten de wereld in. Ze moeten verteld, gehoord, gekend worden, omdat deze vrouwen de wereld werkelijk verbeteren en de samenleving gezonder en leefbaarder maken en daarmee een stukje mooier. Zij dragen bij aan een echte samen-leving, waarin ieder mag zijn wie ze is. Het zijn verhalen over moed en kracht, eigenschappen die helaas niet altijd met vrouwen geassocieerd worden. En over acceptatie en zelfrespect. Hiermee steken ze andere vrouwen een hart onder de riem.”

Om de verhalen de wereld in te brengen en nog meer mensen te inspireren, besloot Véronique na de tentoonstelling in het museum, ook een boek te maken met 22 vrouwen die muren afbreken, dat uitkomt in 2022, het jaar waarin Utrecht 900 jaar stadsrecht viert.

De nieuwe burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma zag de Vrouwen die muren afbreken in het Centraal Museum en was onder de indruk. Ze lichtte er twee verhalen uit in haar inauguratierede op 16 december 2020 (zie Nieuws).

Herken je jezelf in de verhalen en wil je meewerken aan het boek? Neem contact op.